Banda kinesiologica – origine si dezvoltare

De mai bine de 25 de ani, banda kinesiologica a deschis drumuri noi in domeniul sportiv, managementul durerii si terapia fizica.

 

Design-ul benzii e facut in asa fel incat sa faciliteze procesul natural de vindecare a corpului, si de a oferi sustinere si stabilitate muschilor si incheieturilor, fara sa limiteze libertatea de miscare.

 

 

Este folosita pentru a trata o varietate de afectiuni ortopedice, neuromusculare, neurologice si medicale. Atat banda kineziologica si protocolul de antrenament au aratat rezultate ce nu ar putea fi obtinute prin metodele vechi sau alte materiale.

 

La mijlocul anilor 1970, Dr. Kenzo Kase era deja un foarte cunoscut practician licentiat in chiropracta si acupunctura. El a dezvoltat banda cu o textura si plasticitate foarte asemanatoare cu pielea umana, ca un raspuns la limitarile oferite de benzile sportive vechi.

 

My-Bright-Idea-Kinesio-ta-007

 

El a realizat ca sursa problemelor se afla de fapt in muschi, nu in incheieturi si oase. Pentru a stabiliza incheieturile doctorul a constatat ca e mult mai eficient sa aplice un bandaj in jurul muschiului, spre deosebire de benzile vechi care imobilizau incheietura datorita texturii rigide.

 

In caz de accidente sau suprasolicitare, muschiul isi pierde elasticitatea. Dr. Kase trebuia sa dezvolte o banda care sa aiba aceeasi elasticitate ca si muschiul uman. De asemenea, din experienta lui, stia ca banda trebuia sa stea pe piele acolo unde era aplicata. Timp de doi ani a facut cercetari legate de elasticitate, adezivi si respirabilitatea materialului.

 

Kineto-bands_180

 

In final, a realizat banda care avea gradul potrivit de elasticitate, care sa sustina pielea la nivel microscopic. De la acest punct, banda kinesiologica a fost inventata. Proprietatile ei au fost bazate pe un studiu kinesiologic.

 

Dr. Kase continua sa lucreze indeaproape cu distribuitorii de benzi kinesiologice din intreaga lume, mentinand starnadele inalte si imbunatatind permanent eficienta benzii.

3 raspunsuri pentru “Banda kinesiologica – origine si dezvoltare

  1. Isabela

    Sunt kinetoterapeut si folosesc banda kinesiologica de la voi. Este foarte bine ca educati oamenii si le oferiti astfel de informatii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2012 Prokinesis. Toate drepturile rezervate.