4 exemple utile de aplicare a benzii kinesiologice

Specialistii in kinetoterapie de la clinica Rheum Care ofera cateva sfaturi utile de aplicare a benzii kinesiologice, in functie de afectiunea pacientilor – folositoare atat pentru kinetoterapeuti, cat si pentru pacienti:

 

 

 

1. Tratarea unui hematom

In tratarea unui hematom benzile sunt aplicate in fasii inguste, in forma incrucisata pentru a stimula circulatia din zona afectata, care determina o mai buna oxigenare a tesuturilor si drenajul limfatic, astfel ajuta la eliminarea edemului.

 

 

tape hematom brat

 

 

2. Limfedem sub rotula

Stabilizam articulatia genunchiului dupa o entorsa, incepem cu ajutarea extensiei genunchiului, aplicam prima banda pe dreptul femural – capatul ei se termina in jurul rotulei, apoi continuam cu ligamentele medial si lateral,  in forma de cruce. Astfel centram rotula pentru a creste rezistenta locala.

 

 

 

2013-11-29 16.45.56

 

 

 

3. Artroscopie genunchi

Stabilizare pasiva dupa artroscopia genunchiului – incepem cu aplicarea benzilor peste ligamentele colaterale, pentru a scadea durerea localizata la nivelul genunchiului, apoi aplicam inca una intinsa pentru centrarea rotulei, fortificand in acest mod zona.

 

 

2013-12-04 14.19.03

 

 

4. Epicondilita laterala

Ajutam rotatia externa a antebratului, relaxam musculatura extensoare a partii inferioare a antebratului si musculatura flexoare a bratului. Incepem din partea distala, trecem peste partea dorsala a incheieturii si partea ventrala a antebratului spre partera proximala. Continuam cu bandajarea capului lung a muschiului biceps brahial de la insertie spre origine pe partile laterale a acestiua.

 

 

 

cot tenis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2012 Prokinesis. Toate drepturile rezervate.