Sfatul kinetoterapeutului

În cazul unei rupturi de tendon ahilian, unui pacient în vârstă de 33 ani, specialistii in kinetoterapie de la clinica Rheum Care i-au aplicat banda verde (n.r. Img. 1) pentru relaxarea tricepsului sural, cu accent pe muschiul gastrocnemian; in forma de Y neintinsa pe circumferinta muschiului. Flexia dorsala a piciorului a fost sustinuta cu ajutorul benzii galbene, intinsa peste muschiul tibial anterior. 

Banda îi este aplicată pacientului de doua luni, iar durerea i s-a ameliorat in zona operata, si a crescut amplitudinea de miscare a gleznei, insa zona operata, inca se umfla dupa solicitare.

Untitled2

 

Img. 1

 

In cazul unei paciente de 23 de ani, cu cervicalgie, specialistii de la Rheum Care au tratat afectiunea astfel: Banda neagra (n.r. Img. 2) a fost aplicata pe muschiul erector al coloanei vertebrale cervicale, pentru a ajuta extensia coloanei verterbrale si flexia capului. Banda este aplicata in forma de Y si este ajutata de banda roz intinsa pentru musculatura paravertebrala de pe punctul dureros, iar benzile laterale albastre relaxeaza partea transversala a muschiului trapez.

Zona contractata est mai relaxata, aparand o caldura locala placuta, iar postura este usor corectata.

Untitled1

 

Img. 2

O artroscopie la genunchi (ligament incrucisat anterior partial rupt) a fost tratata de către kinetoterapeuti initial prin stabilizarea ligamentelor colaterale a genunchiului cu banda rosie, intinsa (din cauza atrofiei musculare) – Img. 3. Apoi banda rosie este ajutata de cea albastra pentru a actiona asupra vastului median si lateral, care se incruciseaza sub rotula peste insertia muschiului cvadriceps. Dreptul femural este ajutat cu banda galbena care cuprinde si rotula.

Durerea scade pe perioada purtarii benzilor, insa pana la operatia de ligamentoplastie trebuie sa mentina musculatura si amplitudinea articulara aproape de cea fiziologic (forta musculara F4-F5 )

 

Untitled3

 

Img. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2012 Prokinesis. Toate drepturile rezervate.