Banda kinesiologica in Crossfit

 

“Crossfit este mult mai mult decât un singur aspect în viața unei persoane, este un stil de viață. Cei mai mulți oameni merg la sala de sport pentru a se menține în formă. Practicații de Crossfit merg la sală pentru a dovedi că sunt în formă. Ne ducem mintea și corpul în locuri care n-au fost accesate de majoritatea oamenilor nici cu gândul. Și după ce ajungem acolo, o luăm de la capăt.” (Scott Panchik, Reebok Crossfit Game).

 

1175457_10151816919684323_953289682_n

 

 

 

Crossfit pledează pentru un amestec de exerciții aerobice, gimnastică, exerciții de greutate corporală și ridicarea de greutăți Olimpice. Unul dintre motivele principale care a asigurat notorietatea CrossFit-ului este organizarea asa-numitelor Jocuri, un eveniment international care provoaca atletii sa se antreneze pe tot parcursul anului ca sa concureze la mai multe antrenamente diferite in trei zile, folosind un sistem special, care asigura testarea sportivului aflat in cea mai buna forma. Totul a inceput in 2007, la o ferma din Aromas, California, cu un gratar cu bere, burgeri si provocarea de a efectua un antrenament simplu. Au participat 123 de atleti de toate varstele care au finalizat trei antrenamente diferite, iar cei doi castigatori au fost James Fitzgerald si Jolie Gentry.

 

Banda kinesiologica sprijina practicantii de Crossfit. La propriu. Le sprijina spatele, bratele si picioarele, ii ajuta in recuperare si ajuta la prevenirea altor leziuni.

 

crossfit_collage

 

Banda kinesiologică, aplicată de-a lungul mușchilor, ligamentelor, tendoanelor și țesutului moale ofera un sprijin desi insesizabil fizic (datorita texturii sale usoare si elastice), extrem de puternic si  util, in esenta.  Ajuta la prevenirea prejudiciilor si sporeste viteza de recuperare, ea functionand altfel pentru fiecare tip de leziune.

 

Astfel ca, regasiti atasat un filmulet demonstrativ in care sunt explicate cauzele inflamarii in cazul leziunilor, precum si modul in care banda kinesiologica ajuta la recuperare, atat in ceea ce priveste crossfit-ul cat si alte sporturi solicitante pentru organism.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2012 Prokinesis. Toate drepturile rezervate.