7 cauze pentru care banda kinesiologica nu rezista pe piele

Desi banda kinesiologica a fost creata pentru a fi purtata o singura data, ea este facuta astfel incat sa ramana aplicata pe piele de la 3 la 5 zile si este rezistenta la apa. Daca banda pe care ati avut-o aplicata nu a rezistat sufficient de mult, cititi urmatoarele cauze probabile, pentru a le evita pe viitor.

stretching-kinesiology-tape-strip

 

 1. Pielea nu a fost curatata corespunzator inainte de aplicare – este esential ca pe portiunea pe care aplicati banda sa nu existe urme de crema, ulei sau alte produse folosite pentru intretinere. O metoda utila de curatare inainte de aplicare poate fi cu alcool sau cu gel antibacterian.
 2. Adezivul nu a fost activat corespunzator dupa aplicare. Banda contine adeziv acrilic, care are ca stimul activator caldura. Astfel ca, dupa aplicare intindeti banda dinspre centru spre margini si masati usor zona.
 3. Trebuie evitata aplicarea benzii cu intindere la maximum. Acest tip de aplicare irita tegumentul si cauzeaza eruptii cutanate.
 4. Nu a trecut suficient timp de la aplicare pana la primul contact cu apa. Este indicat ca aplicarea sa fie facuta cu aproximativ 60 minute inainte de dus, inot sau orice alta activitate va genera umiditate in zona benzii.
 5. Banda a fost aplicata la scurt dupa timp dupa exercitii fizice, inot sau dus. Adezivul, desi rezistent dupa aplicare, este extrem de sensibil la primul contact cu tegumentul. Este absolut necesar ca pielea sa fie perfect curata si uscata, ca el sa se lipeasca.
 6.  Zona a fost atinsa in mod repetat de haine sau, in cazul sportivilor, prin contact fizic. Deoarece banda este rareori infasurata complet in jurul articulatiei sau muschiului, marginile ei nu sunt protejate de frecarea de imbracaminte sau de contactul fizic in cazul sportivilor. In aceste situatii puteti folosi un spary adeziv suplimentar, pentru a impiedica marginile sa se ridice.
 7.    Pilozitatea excesiva. Daca zona pe care este aplicata banda are pilozitate scazuta sau normala, nu exista nicio problema la aplicare. In schimb, daca pilozitatea este excesiva, banda se va dezlipi.

 

stretched_hamstring

 

Un raspuns pentru “7 cauze pentru care banda kinesiologica nu rezista pe piele

 1. pasztai zoltan

  Buna ziua !
  O parere personala a practicianului dar si a celui care cred ca aplica dintre primii la nivel national ac banda !!
  Nu sunt decat unele de calitate acesta este marea problema si pielea ne tratat inainte corect ( epilare , spalat etc!)!
  Aplicarea trebuie sa fie corecta , nici NU se intinde la maxim !!
  Deci , calitatea banda calitatea kinetoterapeut si aveti succes !
  Altfel facem doar comerti ptr altii !!! ceea ce se si doreste ….daca nu vom fii atenti …. ZP
  conf univ dr Zoltan Pasztai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2012 Prokinesis. Toate drepturile rezervate.